Pia Huuva

Pia Huuva

Hur många gånger måste man dubblera?

Övertorneå Vi har kommit långt, men vi har en del kvar att göra, skriver Pia Huuva i veckans krönika och ställer frågan: Hur många gånger måste man dubblera möjligheterna för att få till ett kluster?

För ett drygt år sedan skrev jag en krönika "Tornedalen en snackis med potential"

 Idag, i mitten av mars 2017 känns det häftigt att se och höra att Tornedalen och Norrbotten är ännu mer i ropet! Vi nämns och synliggörs rätt ofta i riksmedia och andra sammanhang regionalt och nationellt. Såklart, eftersom vi har mycket att vara stolta över!

Som företagare (och människa) kan man ibland känna sig otillräcklig för att man inte hunnit med att göra allt det man föresatt sig. Jag fick ett gott råd häromsistens; Titta inte på det du INTE hunnit, se och var nöjd med det du faktiskt GJORT och åstadkommit under dagen. 

Rätt klokt, skickar vidare det!  

Tornedalen och Norrbotten har kommit långt, vi kan vara nöjda med det vi gjort det senaste året - men vi har en del kvar att göra. Som det brukar vara.

Norrbotten och Tornedalen har under det senaste året representerats via engagerade människor i flera program och serier på TV. Vi syns - alltså finns vi.

Platser och personer som syns i tv och radio och andra medier breddar och förnyar bilderna av vilka vi är och hur vår plats på jorden kan mäta sig med andras. Och att det finns potential och möjligheter av många olika slag här.

SYNS man så finns man!

Statistik för Norrbotten visar på fler människor i arbete, företagsamhet som ökar, besöksnäring som går från klarhet till klarhet med ständig ökning av turister, att fler unga testar och driver UF-företag och att det bubblar av idéer, företagsamhet och investeringar som gör att vi som bor här får det bättre och vår plats blir mer attraktiv.

I veckan deltog jag i en konferens i Piteå kring Platsinnovation. Spännande innehåll och exempel! Här finns mycket vi kan göra och ta tag i!! 

(Läs mer om begreppet och goda exempel https://www.platsinnovation.nu/ )

Känns bra att få säga det igen. Tornedalen ÄR hett! 

Det bubblar av möjligheter och engagerade människor. För egen del känns det mycket spännande att företaga här! Möjligheterna hopar sig, företagsamma människor träffas, ”marknaden” och investerare ser potential. Vi är på ”rull”! 

Jag avslutar med att hälsa dig välkommen till Tornedalen i sommar samt reflektera över en association. Tänk dig bilden av celldelning. Fast byt ut celler mot människor eller affärsidéer…

 En cell blir till två, som blir till fyra, som blir till åtta sedan 16, 32, 64, 128, 256... 

Hur många gånger måste man dubblera möjligheterna för att få till ett kluster?

Ses!

Pia Huuva

Pia Huuva bor, verkar och utgår från Tornedalen och driver sedan 1997 företag inom affärsutveckling och besöksnäring. 2014 startade hon AB Utblick Tornedalen som bland annat driver Restaurang Utblick, Luppioberget. 

Annons