AIT och Lindbäcks

Markus Holmlund överlämnar en stafettpinne till AIT som symboliserar överlämnat ansvar att ta fram den nya logistikutrustningen. Foto: Lindbäcks

AIT levererar logistiklösning till Lindbäcks

Piteå Umeåföretaget AIT ska leverera en ny, delvis automatiserad logistiklösning till Lindbäcks nya husfabrik på Haraholmen i Piteå.

– Tillsammans med AIT har vi tagit fram en anpassad hanteringsutrustning med en helautomatisk truck och en eldriven lyftutrustning. Mycket bra lösningar både för säkerheten och ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Markus Holmlund, logistikchef på Lindbäcks i ett pressmeddelande.

Maskinutrustningarna kommer att hantera färdiga husvolymer som är redo för transport till byggarbetsplats. När husvolymen är färdigställd i fabriken kommer den automatiska trucken ta hand om den och placera den på en angiven plats i lagret. När det är dags för lastbilstransport hämtar trucken det som ska lastas.

AIT Umeå utvecklar automatiserade och kundanspassade mobila materialhanteringsutrustningar. Företaget bildades 2006 som dotterbolag till Advanced Integration Technology Inc. Företaget har cirka 60 anställda med dotterbolagen Umesvets och Umeå Industriteknik.

Annons