Chartersatsning från Skellefteå

Skellefteå Holländska turoperatören Voigt Travel har valt Skellefteå som landningsdestination för en omfattande sommarcharter till norra Sverige.

- Voigt Travel har arbetat framgångsrikt med direktflyg till både Norge och Finland under de senaste 15 åren. Det här blir första gången de jobbar i Sverige med den arktiska sommaren som reseanledning, säger Bo Wikström, marknadsansvarig på Visit Skellefteå. 

Voigt Travel har världens största charterprogram mot skandinavisk marknad med 8 destinationer i 3 länder, och 30 års erfarenhet från norra Skandinavien, varav 15 år med eget charterflyg.

– Våra kunder efterfrågar de äkta natur- och kulturupplevelser som norra Sverige erbjuder. Vi ser Skellefteå som en geografiskt lämplig landningsdestination för inresande till Swedish Lapland och Västerbotten men också som en viktig partner för hur vi tillsammans kan utveckla affärer för hela regionen under lång tid framöver, säger Cees van den Bosch, vd på Voigt Travel.

2018 flyger Voigt Travel i triangulering Rotterdam – Skellefteå – Rovaniemi med ankomst Skellefteå Airport samtliga onsdagar under juni, juli, augusti och första veckan i september. Charterresorna innehåller paketerade upplevelser som riktar sig mot privatresemarknaden i Holland och Belgien.