Kontorsgruppen

Mats Khan,vd för Kontorsgruppen och Magnus Nordlund, ägare av företaget. Foto: Lennart Håkansson

Kontorsgruppen växer sig bredare

Luleå Luleåföretaget Kontorsgruppen växer och breddar verksamheten, och söker nu både säljare och tekniker.

I våras öppnade man kontor i Boden och inledde satsningen på telefonväxlar. I fjol omsatte Kontorsgruppen 47 miljoner kronor, vilket i år väntas öka till 54 miljoner, en ökning med 30 miljoner kronor sedan 2014.

Företagsledningen räknar med fortsatt tillväxt. Nyligen har man anställt en ny säljare och är nu 27 anställda. Nu söker företaget efter både säljare och tekniker.

- Det har varit fantastiskt, men hårt jobb. Det har gått därför att jag har förmånen att ha fantastiskt duktig säljpersonal och tekniker, säger Magnus Nordlund, företagets ägare, som 2014 köpte företaget av  Staffan Engström som då drivit det i drygt 20 år. Samtidigt rekryterades Mats Khan som vd.  Mats Khan hade i många år varit vd för Luleåbaserade NKV,

De senaste åren har Kontorsgruppen satsat på att bredda erbjudandet till marknaden ytterligare. Man har utökat med telefoni. Nyligen började man med ett nytt område: digitala skyltar.

Företagets erbjudande omfattar nu telefoni, IT-tjänster, dokumenthantering, kaffemaskiner, kontorsmaskiner, kontorsinredning och material, kassasystem och digitala skyltar. Man vill vara den kompletta kontorsleverantören för små och medelstora företag.

- Det är en stor uppgift, i Norrbotten är vi de enda som har den här bredden. IT hosting-verksamheten har till exempel växt till den grad så vi har börjat hyra serverkapacitet av Hydro66 i Boden. Kunderna lockas av enkelheten, att ha allt på samma ställe, ringa en och samma kontaktperson,  säger Mats Khan, vd för Kontorsgruppen.

Kontorsgruppen har kontor i Luleå och Boden, och en servicestation i Gällivare.

 

Annons
Kontex -Annons -860x 320
Annons
Dundret -380x 512