Max vann hållbarhetspris

Christoffer Bergfors, vinnare av Hållbart Ledarskap 2017, flankerad av Ylva Öhrnell (till vänster i bild) styrelseordförande i NMC och av Kristina AtKisson (till höger i bild) generalsekreterare i NMC.

Christoffer Bergfors vann priset Hållbart ledarskap

Luleå Christoffer Bergfors, vice vd och Sverigechef för Max Burgers, utsågs på onsdagskvällen till 2017 års vinnare av priset Hållbart ledarskap.

Priset delas ut av NMC, Nätverket för Hållbart näringsliv och går till en person "som med kompetent ledarskap medverkat till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete och bidragit till ett hållbart näringsliv".

– Det är fantastiskt kul och hedrande att ta emot utmärkelsen för Hållbart ledarskap. Det är ett stort erkännande att vårt hållbarhetsarbete inspirerar andra och att vi gör skillnad, säger Christoffer Bergfors, i ett pressmeddelande.

I juryns motivering heter det:

”Under Christoffers kreativa och handfasta ledning har Max Burgers AB utvecklat en grön meny som haft större framgång än vad de själva ens vågat hoppas på. Under 2016 femdubblade de utbudet och lanserade också en helt vegansk burgare. Under 2017 lade Christoffer tillsammans med sin bror in en ny växel och utmanade hela branschen att bli mer hållbar. Företaget har länge arbetat systematiskt med inkludering och integrationsfrågor och Max har visat att det går att göra världen lite godare!”

Annons
Kontex -620x 320-Standard
Annons
Dundret -380x 512