Niklas och Jeanette

Jeanette Nilsson, Boden och Niklas Nordström, Luleå. Foto: Elina Vestin, Meramedia

Luleåregionen bjuder på frukost i Stockholm

Luleå Luleåregionen bjuder företag och företagare på frukost i Stockholm i oktober. Syftet är att locka företag att flytta hela eller delar av sin verksamhet till regionen.

Några företag som redan gjort den resan deltar och berättar om sina erfarenheter: Silentium, Skyresponse och Avantime. Deltar gör också Swedbank och LTU.

- I år vill vi visa på företag som flyttat hit delar av sin verksamhet, som till exempel Silentium i Boden. Företag kan hitta kompetens och möjligheter att växa här. Många har dålig kunskap om den kompetens som finns här och de investeringar som görs.  Det finns en potential här som man i Stockholm inte vet om, säger Jeanette Nilsson, processledare hos Bodens kommun. 

Frukosten på IVA i Stockholm den 10 oktober vänder sig till företagsledare och beslutsfattare. Man vill visa vilka förutsättningar det finns för företag att flytta hela eller delar av sin verksamhet till regionen (Luleå, Boden, Kalix, Piteå och Älvabyn). Men även privatpersoner är en målgrupp.

- Ett antal personer har återvänt med sina familjer till Luleåregionen. Det är ett resultat av att vi arbetat långsiktigt med det här. Vi kan också vara mer offensiva nu när vi fått fart på bostadsbyggandet, säger Luleås kommunalråd Niklas Nordström som just återvänt från fastighetsbranschens stora konferens Business Arena i Stockholm, där Luleåregionen var värd för en middag.

- Det arbetet fortgår. Vi har ökat närvaron på den nationella arenan. Vi vill verkligen berätta hur bra det går för Luleåregionen. Vi har en stor arbetsmarknadsregion, med gott om arbetskraft. Här är personalomsättningen lägre, lönenivån och lokalhyrorna lägre än i Stockholmsområdet, och vi har goda kommunikationer, säger  Niklas Nordström.

Luleåregionen har bjudit in till frukostar i Stockholm ett par gånger per år de senaste fyra åren.

Annons