Sandra Averbäck Östling Ponto

Sandra Averbäck Östling tror att intresset för bemanning- och rekryteringsbranschen kommer att öka. Foto: Privat

Ponto öppnar kontor i Kalix

Kalix Bemannings- och rekryteringsföretaget Ponto har mer än fördubblat antalet anställda i år och fortsätter att växa. I höst öppnar företaget ett nytt kontor i Kalix.

Ponto grundades i Luleå 2013 och har sedan starten utökat verksamheten med kontor i både Stockholm och Västerås. I höst öppnar de ett nytt kontor i Kalix. 

– Vi tror på Kalix och vi vill stötta kommunen genom att vara en samarbetspartner till ortens företag, säger Sandra Averbäck Östling, konsultchef och rekryteringskonsult.

Nästa år är planen att expandera till fler orter.

- Det känns jättespännande att vi fortsätter att växa, men jag kan tyvärr inte avslöja var vi kommer att öppna kontor under 2018, säger Sandra Averbäck. 

Ponto gör inte mycket väsen av sig på marknaden, men de lyckades ändå kvala in på en sjätteplats på Norrbottens tillväxtliga förra året. Och det finns inga tecken på att tillväxten ska avta. De har bland annat mer än fördubblat antalet anställda under årets första nio månader.

– Vi ser en fortsatt tillväxt, och det innebär att vi även kommer att fortsätta att anställa. Just nu är vi starka inom ekonomi, IT, HR och chefsbefattningar, men i takt med att vi öppnar på fler orter så tror jag att vi kommer att växa inom andra områden.

Sandra Averbäck Östling har flera års erfarenhet av bemanning och rekrytering. Hon tror på en ljus framtid för branschen. Det som lockade henne med Ponto var bland annat deras engagemang och lyhördhet när det gäller att hitta lösningar för både företag och privatpersoner som vill utvecklas.

– Allt fler bolag får upp ögonen för bemanningsbranschen. Vi erbjuder både snabb hjälp, men även kompetens. Jag har även märkt av att allt fler tycker att det känns okej att arbeta som konsult. Många ser det bland annat som en chans att bredda sitt nätverk och skaffa nya kontakter.

Annons