Norrmejerier industridoktorand

Annika Höjer, specialist Mjölkråvara vid Norrmejerier och till höger Karin Hallin Saedén, chef Forskning och Utveckling vid Norrmejerier välkomnar Thomas Eliasson som industridoktorand. Foto: Mariann Holmberg

Norrmejerier får industridoktorand

Luleå Norrmejerier är en av tio organisationer som beviljats en industridoktorand.

Thomas Eliasson är anställd av Norrmejerier för att under fem år arbeta i forskningsprojektet om ”Laktobacillernas ursprung och förekomst i ostens värdekedja”.

– I samarbete med SLU kan Norrmejerier bidra till forskning för en stärkt mjölk- och mejeriproduktion och blir till nytta för norrländska mjölkbönder. Det här är riktigt spännande och är ytterligare ett steg att förstå hela kedjan från gräset som växer på marken till dess att osten är färdig att konsumeras, säger Karin Hallin Saedén, chef Forskning och utveckling på Norrmejerier.

Näringsdepartementet är initiativtagare och huvudfinansiär av tio industridoktorander för utveckling av livsmedelsproduktion i Sverige. SLU har skapat ett program för industridoktorander i forskningssamarbeten med livsmedelssektorn.

Norrmejerier har utformat och tillsammans med SLU ansökt om projektet utifrån ett behov av högre kunskap om hårdostens värdekedja.

Annons
hotell