Menu Sushi satsar på fler restauranger

Thomas Nguyen planerar att öppna fler sushirestauranger under konceptet Menu Sushi. Foto: Pressbild

Menu Sushi satsar på fler restauranger

Kalix Kalix första sushirestaurang öppnade i slutet av juni. Trots semestertider och höga temperaturer har intresset varit stort. Nu laddar de inför hösten och letar efter mer personal för att kunna täcka upp behovet av den japanska delikatessen.

Intresset för sushi har exploderat i Sverige och snart finns det lika många restauranger som pizzahak. I slutet av juni öppnade Kalix första sushirestaurang och kunderna har strömmat in till Menu Sushi.

- Jag har ingen koppling till Kalix, men jag hade hört att det alltid är fullsatt på alla restauranger och att de tycker om sushi. Det kändes som att de var mer än redo för en sushirestaurang – och jag hade rätt, säger Thomas Nguyen, ägare.

Menu Sushi har 30 sittplatser och fyra anställda, men redan efter några veckor började Thomas Nguyen att leta efter mer personal.

- Det har gått snabbare än vad jag trodde och vi är i stort behov av bland annat en till kock och en restaurangansvarig.  Jag tror även att intresset kommer att öka när Kalixborna kommer tillbaka efter semestern, säger han.

Men det är ingen nybörjare som har öppnat Kalix första sushirestaurang. Thomas Nguyen var bland annat först med att servera sushi i Haparanda och han ligger även bakom Flat Iron Steakhouse & Burger i samma stad.

- Menu Sushi är mer än bara en restaurang i Kalix, det är ett koncept. Kalix var först ut, men jag har planer för fler enheter. Det här är bara början, säger Thomas Nguyen.

Annons