Sikfors konferens & fritidsby

Årets hållbara julbord 2018 finns i Sikfors, Piteå. Foto: Stefan Larsson

Sikfors har Årets hållbara julbord

Piteå Sikfors konferens & fritidsby i Piteå kommun har fått LRF Norrbottens utmärkelse Årets hållbara julbord, i konkurrens med 12 andra tävlande.

Det är andra året i rad som LRF Norrbotten ordnar tävlingen Årets hållbara julbord, som ryms inom det EU-finansierade projektet Mer nära mat. Ett av syftena med projektet är att öka kunskapen och medvetenheten om den hållbara maten hos allmänheten.

– När vi skickade in vårt bidrag trodde jag väl aldrig att vi skulle vinna, då vi är en ganska liten anläggning. Men vi har trots allt cirka 1.000 julbordsgäster varje år, och jobbar med hållbarhetstänkande hela tiden, säger Åsa Nilsson, verksamhetsansvarig på Sikfors konferens & fritidsby.

Enligt juryn köper företaget en stor mängd råvaror av lokala producenter, samarbetar med bygdens lokala matvaruaffär för att samordna transporter – och investerar tid i att träffa leverantörer för att få inblick i var maten kommer ifrån.

Sikfors konferens & fritidsby omsätter 6,5 miljoner miljoner kronor och har åtta anställda. Företaget ägs av Stenvalls Trä, och köptes i första hand för att kunna erbjuda anställda lunchrestaurang och affärspartners mat och logi. Det finns 80 campingtomter, 10 stugor och 14 hotellrum. Man ordnar också olika typer av event, som midsommarfirande.

Annons
Konferens