Spelinvestmentbolag köper European Minds

Skellefteå Det svenska spelinvestmentbolaget Goodbye Kansas Game Invest köper Skellefteåföretaget European Minds International, som projektleder dataspelssatsningen Arctic Game Lab.

I och med affären etablerar investmentbolaget en regional bas i Skellefteå. Säljare är European Minds grundare  Johan Lindblom, Göran Sjöberg och Tommie Helgee.

- Jag är väldigt glad över att få ta vid och fortsätta utveckla Arctic Game Lab. Det är en av de mest spännande satsningarna i Sverige inom spelbranschen, med en unik kombination av utbildningar, inkubatorer, forskning och utveckling samlat under ett paraply. Vi vill vara en instrumentell partner för att få fler start-ups inom branschen, säger Per-Arne Lundberg, vd på Goodbye Kansas Game Invest.

Arctic Game Lab grundades 2015 och är ett samarbete mellan kommunerna Skellefteå, Piteå, Boden, Luleå och Umeå. Syftet är att datorspelsbranschen ska utvecklas i norr. 

I och med förvärvet övertar Goodbye Kansas Game Invest det projektledarteam för Arctic Game Lab som arbetar med att utveckla spelbranschen.

Goodbye Kansas investerar i spelstudios och är verksamt inom spelutveckling, specialeffekter och animation. Totalt arbetar cirka 250 anställda i Stockholm, London och Los Angeles.