Mikael Staffas blir ny vd för Boliden

Boliden Mikael Staffas har utsetts till ny vd och koncernchef för Boliden, som därmed internrekryterar sin nya vd.

Mikael Staffas har varit anställd och medlem av koncernledningen i Boliden sedan 2011, först som finanschef och sedan 2015 som chef för affärsområde Gruvor. Dessförinnan har han varit finanschef vid Södra Skogsägarna och partner på McKinsey & Co.

- Det känns mycket bra att kunna säkerställa kontinuitet i Boliden. Mikael känner företaget väl och har en djup förståelse för den strategiska inriktningen liksom betydelsen av kontinuerliga förbättringar av verksamheten för att säkerställa konkurrenskraft och värdeskapande, säger Anders Ullberg, styrelseordförande Boliden.

Mikael Staffas är civilingenjör i teknisk fysik från Kungliga Tekniska Högskolan och har en magisterexamen i företagsekonomi från Insead i Frankrike.

- Lika stolt som jag är över att ha varit en del av Bolidens utveckling under de senaste åren, lika mycket ser jag fram emot att leda den fortsätta utvecklingen av företaget. Dessförinnan är det av lika stor betydelse att bibehålla utvecklingstempot inom mitt nuvarande ansvarsområde, säger Mikael Staffas.

Han tilldräder som vd den 1 juni och efterträder Lennart Evrell.

Boliden har inlett rekryteringsprocessen för ny chef för affärsområde Gruvor.