Kollektivet 1

Pär Sjölander Olofsson och Hans L. Olofsson med Kolektivet, tar plats i inkubatorn ABI. Foto: Hans L. Olofsson

Fem nya bolag till Arctic Business Incubator

Luleå Inkubatorn för startupföretag i norra Sverige, Arctic Business Incubator, tar in fem nya företag i inkubatorn.

Totalt sökte 17 startups till Arctic Business Incubator inför den nya omgången. Av dem har fem bolag valts ut och kommer att ingå i inkubatorn under två år.

- Det är en härlig blandning av idéer, alla har en sak gemensamt: potentialen att slå globalt. Innovation sker ofta i mötet mellan olika branscher och marknader eller mellan det traditionella och nya, så den här mixen av idéer och kompetenser är väldigt värdefull både för oss på ABI och bolagens utveckling, säger Jens Lundström, vd för Arctic Business Incubator.

De nya företagen är: 

Elibot AB, Skellefteå, Elmäklare med ny tjänst där pris och kundservice optimeras. 

Kolektivet AB, Junosuando, producerar grillkol av hög kvalitet för en global marknad, för både stjärnkrogar och konsumenter.

Online Marina Sweden AB, Luleå, har en sensorstyrd lösning som gör det enklare att boka, betala för båtplatser och hålla koll på båtar som slitit sig i stormar.

Orch Star Studios AB, Skellefteå, spelstudio som producerar strategispel som kombinerar VR och andra plattformar, som PC.

Thingwave AB, Luleå, utvecklar en lösning baserat på Internet of things, med smarta bergbultar som skapar säkrare och mer effektiv gruvdrift.

Arctic Business Incubator antar nya start-ups två gånger per år. Bolagen får utbildning och rådgivning, hjälp med rekrytering, samt tillgång till ett internationellt nätverk av investerare, affärskontakter, experter och talanger. Sedan starten 2005 har ABI antagit över 180 startups, däribland Behaviosec, Biocool, D-Flow Technology, Headbanger Lures, Netrounds, Pizza.nu och Satmisson.

Annons
Koneo -worklife -620x 320
Annons
hotell