Holmgrens Truck Motor fortsätter växa

Gällivare Det har gått tre år sedan Malin Lindqvist tog över rollen som vd på Holmgrens Truck Motor – och det har varit ett lyckat generationsskifte. Gällivareföretaget har bland annat ökat omsättningen från 15 till 23 miljoner kronor.

Holmgrens Truck Motor grundades 1974 och efter flera ägarbyten tog familjen Paulusson över företaget 2008. Men det var inte självklart att deras dotter Malin Lindqvist skulle gå in som vd i bolaget för tre år sedan.

- Sedan jag gick i skolan har jag drömt om och målinriktat jobbat mot att driva en egen verksamhet. Jag är uppväxt i en riktig entreprenörsfamilj och mina föräldrar har alltid haft flera företag. Jag visste inte så mycket om det här bolaget, men det som motiverar mig är att få medarbetarna att trivas och få hela organisationen att jobba mot ett gemensamt mål, säger hon.

Holmgrens Truck Motor arbetar med service och reparationer av fordon och maskiner som till exempel truckar. Sedan Malin Lindqvist blev vd har de ökat bemanningen från 10 till 15 anställda och målet är att fortsätta att anställa.

- Vi letar alltid efter duktiga människor, men det är svårt att hitta rätt kompetens. Man måste verkligen vara intresserad av att skruva i bilar och alla möjliga fordon, säger hon.

På tre år har Holmgrens Truck Motor dessutom ökat omsättningen från 15 till 23 miljoner kronor. Bland deras kunder finns bland annat LKAB, Boliden i Aitik och Euromining.

- Vi har även utökat utbudet och idag erbjuder vi även reparation av lastbilar. Intresset är stort och vi märker att allt fler får upp ögonen för vår verksamhet, säger Malin Lindqvist.

2017 blev hon årets företagare och blev tilldelad mångfalds- och jämställdhetsstipendiet på Gällivaregalan. Ett bevis på att hennes hårda arbete väcker uppmärksamhet i kommunen.

- Det kändes jätteroligt, men jag blev förvånad. Speciellt över mångfaldspriset, men det är alltid kul att folk ser vad vi gör. Sedan jag gick in som vd har vi arbetat mycket med frågor kring exempelvis hur man bemöter varandra, säger Malin Lindqvist.