Nyföretagarcentrum Nord expanderar

Luleå Nyföretagarcentrum Nord expanderar och anlitar Monica Wikström-Johansson som ny rådgivare.

För ett år sedan skrev Affärer i norr om Företagarcentrum Nords planer för 2017. I målen ingick att få till minst 85 nystartade företag, och att inleda verksamhet i fler kommuner. 

- Nu, ett år senare, har vi förutom Luleå kommun även samarbetsavtal med Haparanda kommun och en positiv dialog med flera andra kommuner i Norrbotten. Sammanställning för nystarter 2017 är inte helt klar än, men vi kommer att överträffa målet på 85 företagsstarter, så visst märker vi ett mycket stort intresse av nyföretagande, säger Camilla Sehlin, verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum Nord.

Från årsskiftet är man nu etablerad även i Haparanda. För att klara expansionen kommer man att anlita Monica Wikström-Johansson som ny rådgivare i nätverket. Hon kommer att arbeta med rådgivning och utbildning både i Luleå och Haparanda.

- Monica har en bred erfarenhet och stor kunskap inom affärsutveckling. Hon har dessutom ett stort kontaktnät i Norrbotten, säger Camilla Sehlin.

Monica Wikström-Johansson har tidigare varit investment manager på riskkapitalbolaget Partnerinvest och dessförinnan arbetat med marknadsföring och försäljning, bland annat på PWC, Norrbottensteatern och Luleå Hockey.

- Dom som känner mig vet att jag brinner för att utveckla affärer, näringsliv och människor, därför är mitt uppdrag på Nyföretagarcentrum som klippt och skuret. För egen del hamnar jag väl också i statistiken för år 2018 då jag startar eget konsultbolag och återgår till att bli företagare, säger Monica Wikström-Johansson.

Monica Wikström-Johansson har startat Roxale AB, ett konsultbolag inom affärsutveckling, management och kapitalanskaffning.