Peter Collin får internationellt certifikat

Luleå Peter Collin, marknadschef för bro på Ramboll och professor i konstruktionsteknik vid LTU har fått utmärkelsen Internationellt certifikat.

Utmärkelsen utfärdas av Svenska gruppen inom CIR. Priset delas varje år ut till någon med akademiska meriter och arbetslivserfarenhet som gjort bra ifrån sig i internationella projekt inom byggsektorn. Peter Collin arbetar med forskning och utveckling av stabilitet i stålkonstruktioner, användning av höghållfast konstruktionsstål och broar med integrerade landfästen.

− Som samhällsrådgivare är det viktigt för oss på Ramboll att vara i fronten för de olika discipliner vi arbetar med.  Det är ett fint erkännande av mitt arbete att Svenska gruppen inom CIR ger mig denna utmärkelse, säger Peter Collin.

Tidigare har Peter Collin bland annat utsetts till Årets brobyggare 2004 och fått Stålbyggnadsinstitutets utmärkelse Silverbalken 2009.

CIR är en internationell organisation med syfte att främja nyskapande och vidareutveckling inom byggsektorn genom kunskapsförmedling och erfarenhets­återföring, och genom forskning och innovation.