Arctic Treats

Åsa Andersson-Ulvede arbetar just nu med att ta fram en chokladask som är inspirerad av Kalix. Foto: Linnea Sidenmark

Succé för Arctic Treats praliner

Kalix I december 2017 fick Kalix sitt första chokladcafé när Arctic Treats öppnade sin verksamhet på Strandängarna. Och de egentillverkade pralinerna har redan gjort succé.

Åsa Andersson-Ulvede har alltid varit intresserad av choklad och att tillverka egna godbitar. Hon har även haft en hobbyverksamhet tillsammans med en kompis som de kallade för Chokladflickorna. Drömmen har alltid varit att starta ett eget företag och till slut valde hon att säga upp sig för att satsa helhjärtat på Arctic Treats.

 – Jag tror verkligen på min idé och december var jättebra. Jag var tvungen att säga nej till beställningar eftersom jag inte hann tillverka fler praliner. Nu är det lite lugnare eftersom folk inte har så mycket pengar och brukar försöka hålla igen på godsaker efter julen, säger hon och skrattar.

Men det är inget som oroar Åsa Andersson-Ulvede. Just nu arbetar hon bland annat med en alla hjärtans dag ask med praliner. Hon planerar även ta fram ett koncept kring kurser i pralintillverkning. 

- Jag har ganska mycket att göra just nu eftersom jag även studerar till konditor och bagare. Jag har inte heller hunnit lansera min webbshop utan mina kunder ringer till mig eller skriver på Facebook för att göra beställningar, säger hon och förklarar att det är viktigt att shoppen är genomarbetat in i minsta detalj.

Åsa Andersson-Ulvede kommer att hålla ett norrländskt tema i alla kollektioner. Det handlar bland annat om allt från specialtillverkade askar för specifika högtider till en standardask som går att beställa under hela året.

- Jag kommer att stänga caféet efter skolavslutningen eftersom lokalen förvandlas till ett badcafé under sommaren. Men jag kommer att öppna igen till hösten, säger Åsa Andersson-Ulvede och berättar att henne mål är att fortsätta att växa och nå ut till fler kunder runt om i Sverige.

Annons