Tre är nominerade tillväxtföretag

Boden Tre företag är nominerade och kan vinna utmärkelsen Årets tillväxtföretag på näringslivsgalan i Boden.

De tre nominerade är:

Eriks Mark & Maskin (Erik Eriksson), med motiveringen:

"Erik var ensam i starten och det visade sig snabbt att ensam var stark. Företaget växte nämligen snabbt från en gräsklippartraktor till att i dag innefatta 13 anställda som jobbar med allt från just gräsklippning till snöröjning, dränering, vägbyggen och va-arbeten. Hållbarhet genomsyrar företaget, inte minst via teknisk, datoriserad utveckling och ecodriving. Tillväxten är ett utmärkt exempel på vad mod och framåtanda kan leda fram till." 

Hanséns Bil & Maskin (Mattias Hansén). Motivering:

"Företaget startades 2006 med två grävmaskiner och en lastbil. I dag hanterar Hanséns ett 80-tal anställda samt ett 90-tal enheter i maskinparken och utför de flesta, inom entreprenörsbranschen, förekommande arbeten. Under de 11 år som gått har företaget stadigt vuxit i antalet anställda och i omsättning men även i verksamhetsområde som i dag innefattar entreprenader över hela regionen och övriga Sverige."

Möbellind i Boden (Jens Eriksson och Peter Löfroth). Motivering:

"MIO har vuxit sig starkare och starkare över tid och fortsätter att utvecklas trots den tuffa konkurrensen i branschen, inte minst från näthandeln. Här har företaget valt att öka servicegraden genom själva erbjuda sina kunder möjligheten att e-handla hemifrån – för att sedan hämta upp varan i butiken. Erbjudande om en fullständig helhetslösning är en annan viktig del i den expansiva utvecklingen med egna inredare som, via hembesök, stilar upp hemmiljön."

Vem som vinner avgörs på näringslivsgalan den 10 februari.