LTU Business och EU

Gry Holmgren Hafskjold, VD på LTU Business AB tillsammans med universitets direktör Staffan Sarbäck.

LTU Business får miljonorder från EU

Luleå LTU Business får 8,6 miljoner kronor inom EU:s projekt EIT Raw Materials för att ta fram go-to marketsstrategier för nya innovationer.

- Det här är ett resultat av vår strategiska satsning att bygga upp internationell specialistkompetens inom innovationsledning parallellt med utveckling och paketering av vår egenutvecklade metod Innovation Due Diligence, säger Gry Holmgren Hafskjold, vd på LTU Business AB.

Projekten har sin tonvikt i länder som Tyskland, Spanien och Italien i samarbete med stora industrikoncerner som Siemens, Fiat, Outukumpu och Volvo Construction Equipment och uppgår till ett sammanlagt värde av 8,6 miljoner kronor över tre år.

- Norra Sverige är en ledande region i Europa på innovation och den här ordern stärker universitetet, LTU Business och regionens unika position och konkurrenskraft inom området, säger Gry Holmgren Hafskjold.

EIT Raw Materials startade 2014 och är ett av EU:s stora innovationsprojekt. EIT Raw Materials ska hantera innovationer inom råmaterialområdet som hållbar prospektering, utvinning, bearbetning och återvinning.

Annons