Partnerinvest och Ackra satsar i Fortlax

Piteå Partnerinvest Övre Norrland och Ackra Invest investerar i datacenterföretaget Fortlax.

Investerarna ser potential i bolagets datacenter och möjligheter till att växa med både nationella och internationella storkunder.

Fortlax färdigställer just nu sitt tredje datacenter i Piteåområdet, F3. Det första öppnade man i Hortlax och det andra i Öjebyn. Det nya ligger i anslutning till F2 i Öjebyn.

 -Vi har tvingats tacka nej till flera nya nationella och internationella kunder på grund av kapacitetsbrist och gör därför denna jättesatsning på vårt tredje datacenter, F3, för att kunna fortsätta att växa tillsammans med nya internationella storkunder, säger Anders Berglund, grundare och vd.

Fortlax har under det senaste räkenskapsåret mer än tredubblat sin omsättning. Den tyska biltillverkaren BMW har placerat en stor del av sin datalagring hos Fortlax och är en stor och strategiskt viktig kund för företaget. 

- Att få in Partnerinvest och Ackra Invest som lokala investerare i den tillväxtfas vi befinner oss i är både rätt i tiden och att de har visat sig vara duktiga och aktiva delägare i tillväxtbolag, säger Anders Berglund.