Siemens och Northvolt

Peter Carlsson, vd för Northvolt, och Ulf Troedsson, vd för Siemens Nordics. Foto: Northvolt

Siemens investerar 100 miljoner i Northvolt

Skellefteå Siemens går in med 10 miljoner euro, drygt 100 miljoner kronor, i Northvolt. Siemens blir också en köpare av Northvolts batterier.

– Vi är väldigt glada att stötta Northvolt i utvecklingen av framtidens batterifabrik. Med vårt utbud inom Digital Enterprise bidrar vi till en konkurrenskraftig battericellstillverkning i Europa som fullt ut utnyttjar fördelarna med mjukvara och automatisering: större flexibilitet, effektivitet och kvalitet med en kortare tid till marknaden, säger Jan Mrosik, vd för Siemens Digital Factory Division i ett pressmeddelande.

Samarbetet med Siemens kommer att möjliggöra en digitalisering av hela värdekedjan. Siemens tillhandahåller Northvolt sitt tjänste- och produktutbud från Digital Enterprise.

År 2020, då produktionen i Skellefteå ska starta kommer Siemens att köpa batterier från fabriken. Northvolt blir prioriterad leverantör.

Siemens AG är ett tyskt industriellt konglomerat med verksamheter över hela världen. Företaget har cirka 377.000 anställda i 200 länder.

Nyligen blev det klart att Skellefteå Kraft investerar cirka 100 miljoner i Northvolt.

Annons