Refund Flight har fått en flygande start

Luleå Luleåföretaget Refund Flight hjälper sina kunder att få ut ersättning när de har råkat ut för försenade, inställda eller överbokade flyg. En välkommen affärsidé bland irriterade flygresenärer.

Refund Flight grundades 2015 för att hjälpa flygresenärer som har råkat ut för försenade, inställda eller överbokade flyg att få ut lagstadgad ersättning.

- Det är inte sällan att man som flygresenär hamnar i situationer där man bara får acceptera läget och vänta på att flygbolaget hittar någon form av lösning. Klagomål efter resan kan också vara ett arbetsmoment som man drar sig för, säger Harald Börestam, vd.

När flygresenärer möter motstånd från flygbolaget är det svårt att veta vilka lagar som gäller, och hur man ska gå till väga för att ställa dem inför rätta.

- Vi har haft en stadig tillväxt sedan starten och sedan vi kom med i Arctic Business Incubator har vi kunnat accelerera ännu mer, säger Harald Börestam.

Refund Flight har advokater och jurister som arbetar för dem efter behov samt fyra anställda. Eftersom intresset för deras tjänster ökar letar de efter fler medarbetare, både med och utan juridisk erfarenhet.  

- Vi vill att Refund Flight fortsätter att växa och vi vill expandera både i Sverige och utomlands. Just nu har vi ett par tusen ärenden som vi processar med kunder över hela världen, säger Harald Börestam.