Wilderness Life satsar på stamgäster

Thomas Turpeinen, vd och ägare av Wilderness Life. Foto: Privat

Wilderness Life satsar på stamgäster

Arvidsjaur Wilderness Life i Arvidsjaur erbjuder både äventyr, upplevelser och en närhet till vildmarken. Sedan 2014 har de lyckats bygga upp en stabil kundkrets som återkommer flera gånger om året.

Thomas Turpeinen har alltid tyckt om att vara i naturen och började att fiska innan han hade fyllt tre år. Han är född och uppväxt i Dalarna, men Norrbotten har gett honom en helt ny arena – och en möjlighet att leva på sin passion. 2013 startade han upplevelseföretaget Wilderness Life i Arvidsjaur och året efter tog han emot sina första gäster.

- Jag spenderade otaliga dagar på egna äventyr här uppe innan vi gjorde slag i saken och flyttade hit. Här finns Europas sista vildmark med helt andra möjligheter att kunna ge våra gäster en äkta vildmarksupplevelse, säger Thomas Turpeinen.

Wilderness Life anordnar aktiviteter året runt, bland annat snöskotersafari, isfiske, bushcraft och surivial samt olika teman med fokus på jakt. Thomas Turpeinen förklarar att det viktigaste för honom är inte att växa och öka utan att erbjuda kvalitet och oförglömliga upplevelser.

- Vi har jobbat upp en skara med återvändande gäster. Både vintergäster som kommer tillbaka på sommaren och vice versa, men också gäster som återkommer samma årstid de var här första gången. I vårt stressade samhälle är semestern otroligt viktig, säger han.

Thomas Turpeinen älskar kontrasterna i det norrländska landskapet med minus 30 grader och meterdjup snö på vintern till midnattssolen och de oändliga vidderna på sommaren.

- När vi har ljust dygnet runt är det nästan lite som att man kan styra tiden. Man äter när man är hungrig, man sover när man är trött och resten av tiden kan man tillbringa med olika aktiviteter i vildmarken. Man behöver ingen klocka, annat än när man ska hämta och lämna nya gäster på flygplatsen, säger han och skrattar. 

Annons