Derome bygger i Malmfälten

Derome har tecknat ramavtal med LKAB. Foto: Derome

Derome bygger i Kiruna och Malmberget

Malmfälten Derome AB har tecknat ramavtal med LKAB om att bygga flerbostadshus och villor.

-Det här är ett speciellt projekt. Vi är såklart stolta och glada över att kunna vara en del i att utveckla bästa möjliga bostadslösningen för alla inblandade. Vi lägger mycket tid och kraft på att utveckla framtidens bostäder i trä, med trivsamma hemmamiljöer för våra slutkunder, säger Henrik Svahn, affärschef för Derome Plusshus.

I första steget ska Derome leverera villor och hyresrätter. Det är Derome-ägda A-hus som ska leverera villar i Kiruna och Malmberget.

-LKAB är glada över att kunna erbjuda ytterligare en husleverantör i vårt fastighetserbjudande. Vår förhoppning är att så många fastighetsägare som möjligt väljer ersättningshus i samband med flytt från påverkade områden, säger Peter Segerstedt, chef för samhällsomvandlingen i Malmberget vid LKAB.

En av Deromes tre fabriker ligger strax utanför Skellefteå, vilket minskar transportkostnaderna jämfört med hustillverkare längre söderut.

Derome grundades 1946 i halländska Derome. Idag är Deromegruppen Sveriges största familjeägda träindustri med över 2.000 medarbetare och en omsättning på 7,5 miljarder kronor.

Annons