Henrik Morin ny vd för XL-Bygg Stenvalls

Luleå Henrik Morin blir ny vd för XL-Bygg Stenvalls.

Henrik Morin kommer närmast från tjänsten som vd för Westhelicopter och affärsutvecklare inom Kallax Flyg, båda dotterbolag till Stenvalls Trä. Tidigare har han varit ägare och vd för familjeföretaget KM Tvätten.

- Vi är väldigt nöjda över att kunna presentera Henrik Morin som ny VD på XL-Bygg Stenvalls. Henrik har under tiden som affärsutvecklare och ledamot av styrelsen visat på stort driv och engagemang. Detta tillsammans med hans gedigna erfarenhet av industri och försäljning passar väl in i XL-Bygg Stenvalls fortsatta arbete med krav på ökad lönsamhet och utveckling av bolagets affärer, säger Anna Flink, ordförande för XL-Bygg Stenvalls.

XL-Bygg Stenvalls ägs av Stenvalls Trä och har butiker i Luleå, Umeå, Skellefteå, Kiruna, Pajala och Kalix. Rekryteringen av Henrik Morin är en del i det fortsatta arbetet med att utveckla verksamheten.

- Jag är mycket glad över förtroendet och utmaningen som familjen Stenvall ger mig. Det ska bli mycket spännande och roligt att fortsätta utveckla och förädla XL-Bygg Stenvalls tillsammans med ledningen och alla duktiga medarbetare i företaget. Vi har idag ett bra tryck i stora delar av verksamheten och en tydlig plan för att fortsätta utvecklas samt öka tillväxten och lönsamheten säger Henrik Morin.