Karin Bodin inbjuden till slottet

Älvsbyn Karin Bodin, vd för Polarbrödskoncernen, var en av de inbjudna till Gastronomiska Akademiens 60-årsjubileum på Stockholms slott.

Det var i torsdag som Gastronomiska Akademien och Måltidsakademien anordnade symposiet och jubileet: Svensk Gastronomi - En Global Succé på Stockholms Slott för 150 inbjudna gäster.

De 150 gästerna, inbjudna av kung Carl XVI Gustaf, bestod av ett tvärsnitt inom svenskt samhälle med anknytning till gastronomi och måltid. Där fanns representanter från svensk primärproduktion av livsmedel, livsmedelsindustri, grossist- och dagligvaruhandel, besöksnäring, akademier och lärosäten med anknytning till måltid och gastronomisk forskning, branschorganisationer och myndigheter med anknytning till upplevelseindustrin.

– Det känns väldigt hedrande att vara utvald att ge exempel på framgångsrika svenska exportföretag inom livsmedel. Vi satsar på att förena våra hållbara processer med smarta exportsatsningar med fokus 2019 på Norge, Finland, Tyskand, Baltikum och Storbritannien, säger Karin Bodin, vd för Polarbrödsgruppen.