Setra förbättrar resultatet

Kalix Träindustriföretaget Setra, som bland annat äger Rolfs såg i Kalix, mer än dubblar rörelseresultatet efter tre kvartal, jämfört med samma period i fjol.

Efter årets första tre kvartal redovisar Setra ett rörelseresultat på 287 miljoner kronor, jämfört med 107 miljoner samma period i fjol. Under tredje kvartalet gjorde företaget ett rörelseresultat på 54 miljoner kronor (17 i fjol).

- I Sverige har bygghandeln dämpats av den varma sommaren medan det industriella byggandet fortsätter på hög nivå. Under tredje kvartalet har vi sett en viss osäkerhet på några marknader. Framförallt har den kinesiska marknaden präglats av minskade leveranser och fallande priser. Vi ser det som övergående då konsumtionen i grunden är stark, säger Hannele Arvonen, vd och koncernchef i Setra.

Setra är ett av Sveriges största träindustriföretag. Koncernen har cirka 800 anställda och omsätter cirka 4 miljarder kronor. Omkring 65 procent av omsättningen utgörs av export till Europa, Nordafrika, Mellanöstern och Asien.

Annons