Martinsons bygger Skellefteås kulturhus

Skellefteå Martinsons har säkrat sin största order någonsin när man nu får uppdraget att bygga stommen till Skellefteås nya kulturhus. Ordern är värd 100 miljoner kronor.

– Vi vinner mark inom segment som idrottshallar, affärslokaler och skolor. Här är vår erfarenhet av att hantera planering, produktion och konstruktionslösningar i större projekt oerhört värdefull, säger Jesper Åkerlund, vd på Martinsons Byggsystem.

Skellefteås kulturhus kommer att bli cirka 75 meter högt och byggs i 20 våningar. För Martinsons del omfattar volymerna i ordern cirka 10.000 kubikmeter KL-trä (korslimmat trä) och 2.200 kubikmeter limträ.

Produktionen börjar i Martinsons fabrik i Bygdsiljum utanför Skellefteå i april och montaget börjar i juni för att pågå i ett och ett halvt år.

– Martinsons har bidragit med otroligt kompetenta och kunniga nyckelpersoner i projektet. De är duktiga på att planera montage och har en värdefull erfarenhet av större träbyggnadsprojekt. Det ger både trygghet och tillförsikt, säger Vegard Brå, projektchef hos totalentreprenören Hent.