Marita Ekblom

Marita Ekblom blir ny utvecklingschef vid Skyresponse i Luleå.

Marita Ekblom utvecklingschef för Skyresponse

Luleå Larmhanteringsbolaget Skyresponse har anställt Marita Ekblom som ny ledare och utvecklingschef vid kontoret i Luleå.

Marita Ekblom kommer närmast från Tieto där hon varit chef för produkter och informationssystem för hälso- och sjukvården. Hon har tidigare arbetat inom Ericsson.

- Vi är otroligt glada att få välkomna Marita till vårt team. Hennes långa erfarenhet av produktutveckling, från såväl hälso- och sjukvårdssektorn som telecom, kommer att bidra starkt till att skapa skalbarhet när bolaget går in i nästa fas, säger Martin Reidevall, vd för Skyresponse.

Skyresponse har under det senaste året fördubblat sin omsättning och antal anställda. Rekryteringen av Marita Ekblom är en del av strategin att växa på den nordiska marknaden.

- Jag ser fram emot min nya roll hos Skyresponse och bli en del av detta dynamiska företag inom den växande IoT-marknaden. Genom min kompetens och erfarenhet av IT och produktutveckling har jag rätt bakgrund för att hjälpa Skyresponse i deras fortsatta tillväxtresa, säger Marita Ekblom.

Skyresponse har byggt ett system för händelser och larm, där information och signaler kan skickas mellan ett stort antal enheter. Systemet ser till att larm och händelser som kräver en åtgärd når rätt mottagare på rätt plats i rätt tid.

Företaget grundades i Luleå 2007 och har kontor i Luleå och Stockholm.

Annons