Eva Vitell

Eva Vitell blir ny vd för Hybrit.

Eva Vitell ny vd för Hybrit

Luleå Eva Vitell blir ny vd för Hybrit Development AB, som ägs av SSAB, LKAB och Vattenfall och ska utveckla en process där man kan göra stål utan kol.

Eva Vitell kommer närmast från Vattenfall eldistribution där hon i dag ansvarar för kund och marknad. Hon har tidigare varit chef för Vattenfalls svenska vindkraftsutveckling och miljöchef för Vattenfalls nordiska verksamhet. Hon är civilekonom med en examen från Handelshögskolan i Stockholm.

– Jag är väldigt glad och förväntansfull. Att få vara med och revolutionera stålindustrin och bidra till omställningen till fossilfrihet tillsammans med skickliga och motiverade medarbetare, är på alla sätt ett fantastiskt uppdrag, säger Eva Vitell.

Hybrit Development AB är ett samriskbolag som ägs av SSAB, LKAB och Vattenfall med målsättningen att utveckla Hybrit-tekniken från laboratorieskala till full produktionsskala för att skapa världens första fossilfria malmbaserade ståltillverkning. Genom att använda vätgas istället för koks och kol för järnmalmsreduktion kommer utsläppet att bli vatten istället för koldioxid.

– Evas gedigna erfarenhet av och förmåga att kombinera teknisk utveckling, affärsutveckling, ekonomisk och miljömässig hållbarhet kommer att bidra starkt till Hybrits framgång. Hennes starka driv, ledarskapsförmåga och långa erfarenhet från energibranschen kommer att vara en stor tillgång, säger Martin Pei, teknisk direktör på SSAB och ordförande för Hybrit.

Eva Vitell tillträder den 1 februari 2020.

Annons