Magnolia tecknar markavtal på Kronan

Luleå Det är nu klart att Magnolia Bostad tecknar markavtal med Luleå kommun om att bygga 117 hyresrätter i Kronandalen.

Magnolia Bostad investerar i storstäder och tillväxtorter i Sverige, och vill nu vara med och bygga upp stadsdelen Kronan i Luleå.

 Detta blir de första bostäderna vi utvecklar i Luleå, vilket gör det extra roligt. Vår ambition är alltid att även vara en aktiv aktör i samhällsutvecklingen på de platser vi etablerar oss, säger Thomas Persson, chef för affärsgenerering och regionchef Öst på Magnolia Bostad. 

Som Affärer i norr skrev nyligen så blir det Derome Plusshus som ska bygga åt Magnolia Bostad och Slättö, som bildat ett nytt joint venture-bolag för projektet.

– Vi är glada över att ytterligare en ny aktör väljer att investera i Luleå och bygga fler hyresrätter. Just mångfalden av bostadsbolag och boendeformer i Kronandalen är ett strategiskt val för att skapa en levande stadsdel för så många som möjligt, oavsett livssituation eller ekonomiska förutsättningar, säger Anja Johansson, stadsbyggnadsnämndens ordförande i Luleå kommun.