Patrik Wallgren ny chef för miljö och bygg

Luleå Patrik Wallgren blir ny chef för stadsbyggnadsförvaltningens avdelning Miljö och bygg i Luleå kommun.

Han kommer närmast från tjänsten som samhällsplaneringschef på Region Norrbotten. Han har tidigare arbetat med samhällsbyggnad och kulturmiljö på länsstyrelsen, och med mark och exploatering, bygg och miljö på Piteå kommun.

– Jag är oerhört stolt och glad över att jag nu får vara med och fortsätta bygga framtidens hållbara Luleå tillsammans med kompetenta medarbetare. Jag ser verkligen fram emot att börja min nya tjänst och jag vet att Luleå kommer att ha en viktig roll i ett framtida Norrbotten, säger Patrik Wallgren.

Från och med 1 januari 2019 blev miljö- och byggnadsförvaltningen en avdelning inom stadsbyggnadsförvaltningen. Tjänsten som chef för nya avdelningen Miljö och bygg är direkt underställd kommundirektören och ingår i ledningsgruppen för stadsbyggnadsförvaltningen.

– Patrik har en gedigen erfarenhet från kommunal, regional och statlig verksamhet. Han är en riktigt bra och modern ledare som kommer att bidra till att utveckla Luleå som stad, säger kommundirektör Mikael Lekfalk.