Billerud Korsnäs får högsta betyg för skogsbruk

Kalix Den ideella miljöorganisationen CDP lyfter fram Billerud Korsnäs som världsledande i arbetet mot avskogning och placerar bolaget på CDP Forests A-lista.

CDP gör varje år en bedöming av tusentals företag och deras påverkan på miljön. Förra året var det över 650 investerare som begärde att företag skulle låta CDP bedöma deras verksamhet.

Företagen betygssätts från A till D beroende på hur effektivt de klarar av klimatförändringar, avskogning och vattenskydd, medan de som inte avslöjar eller lämnar otillräcklig information får betyget F.

Billerud Korsnäs uppmärksammas nu för sina insatser under det senaste rapporteringsåret. Det handlar om hur man hanterar avskogning i sin försörjningskedja genom hållbara inköp av viktiga råvaror. Betyget baseras på uppgifter om verksamheten under 2018 som lämnats in till CDP.

- Rankingen är ett kvitto på att BillerudKorsnäs arbetar på ett långsiktig hållbart sätt med skogen som råvara. Det arbetet måste man se i ett större perspektiv som inte bara handlar om skogen utan om allt arbete som behövs för att skydda vårt klimat, säger Malin Ljung Eiborn, hållbarhetschef på BillerudKorsnäs.