Häggblom flyttar huvudkontor till Luleå

Luleå Finskägda Häggblom Sverige AB flyttar sitt huvudkontor och lager till Gammelstad i Luleå och rekryterar nya medarbetare.

Häggblom Sverige grundades 2015 när finska Häggblom köpte ett företag i Sävsjö i Småland för att satsa på den svenska marknaden. Nu flyttar man huvudkontoret till GK:s gamla lokaler i Gammelstad. Till sommaren ska verksamheten vara i full gång.

- Strategiskt ligger Luleå mitt i vårt affärsområde i norra Sverige, och vi har 75 procent av omsättningen i norra Sverige, säger Arvid Engström, vd för Häggblom Sverige AB, som just nu rekryterar en ekonom och en säljare till kontoret i Gammelstad, där man då blir tre medarbetare med Arvid Engström.

Häggblom säljer framför allt skopor, larvband och slitdelar till gruv- och entreprenadmaskiner. Gruvindustrin är huvudmarknaden för Häggblom och försäljningen i norra Sverige delas lika mellan Norrbotten och Västerbotten. Det enda lagret tills vidare blir i Gammelstad.

- Vi har en bra position även om konkurrensen är väldigt hård. Det ser ljust ut även om det kommer en konjunktursvacka. Det finns mycket starka drivkrafter i norra Sverige. Det beror lite på konjunkturen men jag tror vi kan vara ett tiotal medarbetare här inom ett till två år, säger Arvid Engström.

Förutom verksamheten i Luleå så har företaget en säljare i Hudiksvall som arbetar på marknaden i södra Sverige.

Ab A. Häggblom Oy startades i Karleby i Finland 1954 och har i dag en omsättning på cirka 300 miljoner kronor och cirka 100 anställda. Häggblom Sverige AB har en omsättning på cirka 22 miljoner kronor.