Momentum köper Company Line

Luleå Den börsnoterade handelskoncernen Momentum Group köper yrkes- och profilklädesföretaget Company Line med verksamhet i Luleå, Boden och Kiruna.

– Company Line är ett väletablerat företag med hög kompetens hos sina medarbetare och har goda kundrelationer med företag, idrottsföreningar och den offentliga sektorn i norra Sverige, säger Ulf Lilius, vd och koncernchef för Momentum Group.

Company Line grundades 1988 och omsätter i dag 75 miljoner kronor med 25 anställda.

Momentum köper 70 procent av aktierna i Company Line. Company Line kommer att fortsätta drivas som ett självständigt dotterbolag enligt Momentum Group-koncernens filosofi med decentraliserat affärsansvar.

– Som familjeföretagare har valet av en delägare som skulle kunna hjälpa oss att förstärka och vidareutveckla Company Line naturligtvis inneburit många olika ställningstaganden och vi har noga övervägt olika alternativ. Med sitt tydliga fokus på starka nischföretag inom yrkes- och profilkläder, finansiella resurser och väletablerade relationer med våra leverantörer var Momentum Group dock ett naturligt val som ny ägare för Company Line i framtiden, säger Robert Lindström, ägare och vd.

I Momentum Group ingår Merkus yrkeskläder, Triffiq, Reklamproffsen och återförsäljaren Tools.