Biobase gästas av WWF:s president Pavan Sukhdev.

Piteå Årets Biobase-konferens i Piteå gästas av Världsnaturfonden WWF:s president Pavan Sukhdev

- Det känns väldigt spännande att vi i år får besök av WWF:s president Pavan Sukhdev, ett bevis för att den här konferensens ämne berör alla - globalt, säger Helena Karlberg, vd för Piteå Science Park.

Pavan Sukhdev är president för Världsnaturfonden, WWF, och rådgivare åt FN:s miljöprogram, UN Environment. Han brukar tala på World Economic Forum i Davos.

Biobase i Piteå är en internationell konferens om cirkulär biobaserad ekonomi. Konferensen vill låta besökaren uppleva hela värdekedjan från skogsråvaran till de förädlade produkterna.

- Med skogen som utgångspunkt kan vi idag se spännande innovationer realiseras och ny forskning som öppnar för nya hållbara lösningar. Det händer oerhört mycket i den här sektorn just nu och här i norra Sverige har vi flera projekt i den absoluta frontlinjen, säger Helena Karlberg.

Konferensen Biobase syftar till att lyfta hållbara innovationer som har sitt ursprung i skogen. Konferensen hålls i Piteå 11-12 juni och är den andra konferensen. Den första hölls hösten 2017 i Piteå. Det är Piteå Science Park som håller i konferensen.