Ingemar Drugge 2

Ingemar Drugge läs åt en viktig Australienorder. Foto: Lennart Håkansson

JTM bryter in i Australien

Kiruna JTM Produkt AB i Jukkasjärvi har fått en stororder som öppnar den australiensiska marknaden för företaget.

JTM Produkt ska leverera en komplett anläggning för snabba och enkla byten av hjulaxlar på järnvägsvagnar till det australiensiska företaget Gemco Rail.

Man har fått ordern tillsammans med Nordic Business by Tecnotrade AB och i samarbete med det australiensiska företaget King Hill.

- Ett genombrott för oss efter flera års arbete. Vi får nu en referensanläggning vilket öppnar upp för fler affärer framöver. Maskinen är unik i sitt slag och effektiviserar arbetet med underhåll avsevärt. Samarbetet med Tecnotrade och vår australiensiske partner, King Hill, har varit helt avgörande för att affären ska bli av, säger Ingemar Drugge, vd på JTM Produkt AB.

Den första anläggningen av det här slaget utvecklade företaget åt LKAB för några år sedan.

- Norrbottniska mindre företag har under åren utvecklat innovativa och effektiva produkter och lösningar som bland annat bidrar till LKAB:s konkurrenskraft. Produkter som kan konkurrera på världsmarknaden. Det här är ett sånt exempel. Det handlar om att se möjligheterna, våga ta steget och att paketera sitt erbjudande, säger Håkan Karlsson, Tecnotrade AB.