Länsförsäkringar öppnar kontor i Boden

Boden LF Norrbotten öppnar i höst ett kontor i Boden.

Det blir det fjärde kontoret i Norrbotten, nu finns man i Luleå, Piteå och Arvidsjaur. Dessutom finns ett fastighetsmäklarkontor i Haparanda.

"LF Norrbotten anser att Bodens kommun är en intressant marknad då allt fler ser det som en attraktiv boendeplats. Både för stadsnära boende och på landsbygden. Det finns en framåtanda i landsbygdens noder såsom Harads, Unbyn och Gunnarsbyområdet samtidigt som stadsomvandlingen är levande och Sävast växer så det knakar", skriver LF Norrbotten i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada i Boden idag. LF Norrbotten ser hela vår kommuns potential och att vi är på frammarsch vad gäller ökad befolkning, jobb och tillväxt. Det är en mycket ovanlig händelse – att banker och försäkringsbolag öppnar nya kontor och vi är stolta över att det sker just här i Boden, säger Bodens kommunalråd Claes Nordmark.

– Vi kommer starta med tre medarbetare som naturligtvis har tillgång till den samlade kompetensen som finns vid kontoret i Luleå. Vår förhoppning är naturligtvis att det inom en snar framtid kommer krävas fler anställda för att ta hand om bodensarna, säger LF Norrbottens kommunikationschef Thomas Folkesson.

Länsförsäkringar Norrbotten är ett kundägt bolag som erbjuder försäkringar och banktjänster.