BDX ansluter sig till Fair Transport

Luleå BDX Företagen AB ansluter sig till åtagandet Fair Transport.

Fair Transport är ett initiativ av åkeriföretagen som syftar till att synliggöra hållbara transporter, ge transportköparen tillförlitlig information och stötta åkerierna i förändringsarbetet.

- För oss är Fair Transport både ett ställningstagande samtidigt som det är överlevnadsfråga för hela branschen att arbeta med de här frågorna. Vi ser en ökning i kraven från våra kunder gällande ett hållbart förhållningssätt, samtidigt hoppas vi att kraven från kunderna ska öka ytterligare. De företag som inte jobbar hållbart kommer att halka efter, de blir inte valbara helt enkelt, säger Fredrik Persson, vd för BDX Företagen.

Enligt Trafikverket spås transporterna öka med 64 procent fram till 2040. För att nå Sveriges klimat- och hållbarhetsmål måste transporter utföras på ett hållbart sätt. 

- Att en så stor och viktig aktör som BDX Företagen gör åtagandet för Fair Transport är glädjande och viktigt både för branschen och för samhället. Svenska åkeriföretag ligger långt fram i sitt hållbarhetsarbete och det är hög tid att det synliggörs och värdesätts i upphandlingar, säger Rickard Gegö, vd för Sveriges Åkeriföretag.