Geektown vann German Design Award

Luleå Kommunikationsbyrån Geektown har vunnit det internationella designpriset German Design Award.

De får priset för arbetet med Sömnadskollektivets grafiska identitet, samma arbete som de vann Svenska Designpriset 2018 med.

German Design Award hålls av the German Design Council och delas ut till särskilt framstående designprestationer inom olika kategorier. Geektown vann i kategorin Excellent Communications Design, Corporate Identity. Geektown får ta emot priset i Frankfurt i februari.

- Den internationella expertjuryn har bestått av 39 designkunniga personer som i sin bedömning ansåg att Geektowns arbete med Sömnadskollektivets grafiska identitet var ett snäpp grymmare, vilket vi är superglada över. Vi vet att vi tagit fram en hållbart snygg design och att den nu prisas internationellt är ytterligare ett steg i rätt riktning och var vi vill gå som byrå, säger Frida Larsson, delägare och art director på Geektown kommunikationsbyrå. 

De tävlande bidragen har valts ut och nominerats av the German Design Council bland tidigare prisbelönad design. Det var genom Geektowns vinst av Svenska Designpriset hösten 2018 som the German Design Council fick upp ögonen för byrån och skickade ut nomineringen.

- Det är genom vårt hållbara samarbete som det har varit möjligt att både vi på Geektown och Sömnadskollektivet genererat så fina framgångar, säger Kristin Lindqvist, delägare och projektledare på Geektown kommunikationsbyrå.