Turistföretag vann Norrbottens näringslivspris

Luleå Turistföretag Explore the North AB, som drivs av Sara Ljunggren och Johan Väisänen, har tilldelats Norrbottens näringslivspris.

Bakom priset står  Almi Företagspartner Nord och Region Norrbotten. Syftet med det gemensamma priset på 50.000 kronor är att synliggöra framgångsrika företagare och stimulera näringslivsutvecklingen i länet.

I motiveringen till årets pris står det bland annat:

"Med insikten om attraktionskraften i vår nordliga miljö har Sara Ljunggren och Johan Väisänen satt norrbottniska resmål som Lannavaara, Särkimukka och Tärendö på världskartan. Genom en unik marknadsbearbetning har man byggt upp ett lojalitetsbaserat samarbete med reseagenter världen över."

Företaget prisas för att ha skapat arbetstillfällen i glesbygd, med etnisk mångfald och jämställdhet, och för att man etablerat en gränsöverskridande verksamhet i Norge och Finland.

Företagets kontor ligger i Särkimukka i Kangos i Pajala kommun och man har verksamhet i Lannavaara och Tärendö. Nyss blev det klart att man tar över anläggningen på Luppioberget i Övertorneå kommun.