Reclaimit hämtar vd från Klarna

Piteå Piteåföretaget Reclaimit tillsätter Wilhelm Hamilton som ny vd.

Han kommer närmast från en tjänst som globalt ansvarig för resehanteringen på Klarna, en verksamhet han byggt upp från grunden.

- Jag känner mig entusiastisk och ödmjuk över förtroendet att få leda Reclaimit in i en ny tillväxtfas. Detaljhandeln står inför en utmanade situation, där den traditionella fysiska handeln måste öka effektiviteten och e-handelskanalen måste adressera ökande returkostnader, säger Wilhelm Hamilton.

Reclaimits avgående vd och medgrundare Håkan Johansson kvarstår som delägare och går nu in som bolagets styrelseordförande.

- Då vi nu växlar upp bolagets tillväxttakt är det ett naturligt steg att anställa en ny vd med uttalat fokus på internationalisering, fler kunder, partnerskap och att fortsätta utveckla marknadens bästa produkt, säger Håkan Johansson.

Reclaimit erbjuder en tjänst inriktad på retur-, reklamations- och serviceärenden och har sedan starten hanterat över 16 miljoner ärenden. Bolagets affärsidé är att automatisera returprocessen oavsett kanal – från butik, e-handel och kundservice till lager och leverantör.

Företaget har det senaste året tecknat avtal med många nya kunder, som iDeal of Sweden, Coolstuff och Kitchentime. Sedan tidigare finns Netonnet, Skånska Byggvaror, Power och Sodastream på kundlistan.