Boden rankas högst igen

Boden Boden har för andra året i rad det bästa företagsklimatet i Norrbotten. Det är resultatet av Svenskt Näringslivs ranking av Sveriges kommuner.

I listan över Sveriges kommuner hamnar Boden på plats 94. Luleå är näst bäst i Norrbotten på plats 121 på rikslistan. Därefter kommer Älvsbyn på plats 132. Sämst är Pajala som hamnar sist på rikslistan.

– Det är glädjande att se att Boden håller sig inom topp 100 i Sverige. Fantastiskt kul att se att attityder för tjänstemän och politiker är bra, säger Hans Andersson, regionchef för Svenskt Näringsliv i Norrbotten.

2019 års ranking bygger dels på en enkätundersökning till företagen under perioden januari-april 2019 och statistik från SCB och UC. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 

– Vi jobbar i Boden på många olika håll med vårt närhetsliv och uppenbarligen är det också nära mellan oss på kommunen och företagen, och det är en förutsättning för att vi ska ha en bra känsla för varandra och en bra attityd gentemot varandra. Det är jättekul att vi ligger på ungefär samma plats i rankningen som ifjol men vi kan bättre, vi siktar högre, säger Claes Nordmark, kommunalråd i Bodens kommun.

Här är hela listan för de senaste årens placeringar: