Karin Bodin Polarbröd

Karin Bodin, vd för Polarbrödsgruppen och med i juryn för Utstickarpriset.

Greta och Roslings kan få Polarbröds utstickarpris

Älvsbyn Tre finalister tävlar om att få Polarbröds Utstickarpriset.

Juryn har utsett miljöaktivisten Greta Thunberg; och Gapminder Foundation, som grundats av bortgångne Hans Rosling och hans son Ola Rosling och svärdotter Anna Rosling Rönnlund; och EAT, en organisation som verkar för att minska livsmedelssystemets klimatpåverkan.

– Att bara sitta stilla och tycka att alla andra borde ta tag i de utmaningar vi står inför leder inte till någon större samhällsutveckling i hållbar riktning. Nej, ska det hända något är det bara att börja agera! Handlingskraft är mitt favoritord och dessa tre finalister till Utstickarpriset står alla för just det, säger Heidi Andersson, medlem i Utstickarprisets jury.

Utstickarpriset instiftades av Polarbröd 2012 för att hylla modiga människor som går sin egen väg och som visar hänsyn och handlingskraft, nytänkande och uthållighet.

"Utstickarpriset 2019 tilldelas en person eller organisation som vägleder andra. Som med djupa insikter om världsläget inspirerar och ger hopp, förmedlar kunskap och lyser upp vägen för oss runt omkring" skriver Polarbröd i ett pressmeddelande.

I årets jury sitter professorn Johan Kuylenstierna, armbryterskan och världsmästaren Heidi Andersson, främjaren av unga sociala entreprenörer Maja Frankel, Bambuser-grundaren Måns Adler tillsammans med Polarbrödsgruppens Karin Bodin.