Jenny Hellman vd för Luleå Business Region

Styrelsen i det nya bolaget Luleå Business Region har utsett Jenny Hellman till vd.

Det nya bolaget har bildats i och med att de tidigare delägda kommunala bolagen Luleå Näringsliv och Visit Luleå har gått samman i det kommunalt helägda bolaget Luleå Business Region.

– Styrelsen är väldigt glad att Jenny Hellman tackat ja till uppdraget som vd för Luleå Business Region. Jenny har kunskap från både offentlig sektor och det lokala näringslivet och mångårig erfarenhet av organisationsutveckling och ledarskap. Hon kommer att spela en nyckelroll i etableringen av det nya bolaget som en viktig aktör i Luleås tillväxtarbete, säger Niklas Nordström, styrelseordförande för Luleå Business Region AB.

Jenny Hellman tillträder den 1 oktober och lämnar då tjänsten som vd för Visit Luleå. Maria Wahlberg, kommunikationsansvarig på Visit Luleå, går då in som tf vd för Visit Luleå fram till årsskiftet.

– Det känns oerhört spännande att få leda Luleå Business och arbetet med att växla upp näringslivsutvecklingsarbetet i Luleå. I närtid blir mitt fokus att bygga struktur och skapa förutsättningar för det nya bolaget. Jag kommer att sätta mig in i Luleå Näringslivs framgångsrika arbete och skapa mig en tydligare bild avnäringslivets branschspecifika behov och förväntningar, säger Jenny Hellman.

Li Skarin fortsätter som vd för Luleå Näringsliv fram till årsskiftet.