Lindbäcks bildar bolag med Skebo, Riksbyggen och Heimstaden

Piteå Lindbäcks, Riksbyggen, Heimstaden och Skebo bildar tillsammans det nya fastighetsbolaget Byggrätt Norr.

Det av Skellefteå kommun ägda Skebo blir majoritetsägare i det nya bolaget som ska utveckla byggrätter i områden i Skellefteå med målet att bygga 1000 nya bostäder.

– Byggrätter kommer att fördelas genom en intern process och redan nu är det klart att det blir vi som tillsammans med Riksbyggen kommer att bygga det första bostadsprojektet på Getberget, säger Wilhelm Risberg, vice vd på Lindbäcks Bygg. 

Under hösten 2017 enades de fyra aktörerna om en avsiktsförklaring om att bidra till Skellefteås accelererande behov av nya bostäder. Nu har de bildat Byggrätt Norr där Skebo äger 43 procent och Riksbyggen, Heimstaden och Lindbäcks Boende äger 19 procent var. 

– När markanvisningar kommer processar vi det inom Byggrätt Norr där fördelningen av respektive projekt sedan sker. Det är inte heller uteslutet att andra bostadsaktörer kan komma in om vi inte bedömer att det inom bolaget finns tid och resurser att omhänderta allt inom en byggrätt. Vi genomför detta till förmån för hela Skellefteås bostadsutveckling, säger Åsa Andersson, vd för Skebo.