Chef på Lulebo polisanmäld

Luleå En chef på kommunala bostadsbolaget Lulebo är polisanmäld för grova ekonomiska oegentligheter.

Chefen misstänks ha förskingrat miljonbelopp. Förutom chefen är en leverantör polisanmäld. Fler företag kan komma att dras in i historien.

- Vi är förstås både chockade och mycket bedrövade. Ingen i bolaget har vare sig anat eller kunnat förutse detta, säger Erik Öhrling, vd för Lulebo.

Revisionsbyrån PWC genomför just nu en utredning om vad som hänt. Rapporten är inte klar men PWC kan redan nu bekräfta att det finns grund för misstankarna mot chefen. Den misstänkte  chefen har haft ensam attesträtt och har på egen hand kunnat sköta hela hanteringen, från beställning till slutattest.

- Nu står vi inför fullbordat faktum med en medarbetare som lämnat bolaget med omedelbar verkan och med en utredning som måste få ha sin gilla gång. När utredningen är klar återstår ett gediget arbete med att gå igenom existerande system, processer och rutiner för att säkerställa att ingenting liknande någonsin ska kunna hända igen, säger Erik Öhrling.

Chefen konfronterades med uppgifterna under onsdagen. Han har avslutat sin anställning men nekar till brott.

- Jag har följt ärendet under hela resans gång och jag har fullt förtroende för ledningens agerande och hantering av ärendet, säger Kent Ögren, styrelseordförande i Lulebo.