Johan Sjökvist startar intervjuserie med företagare

Luleå Johan Sjökvist startar intervjuserie med företagare i Norrbotten på temat "Hur mår Norrbotten?"

I intervjuserien kommer läsarna att under rubriken "Hur mår Norrbotten?" få möta företagare och andra i Norrbotten, eller med anknytning till länet. 

- I den här krisen har jag verkligen funderat över hur vi mår i Norrbotten. Det är ett blött täcke som lägger sig över våra invanda och vanliga liv. Våra medmänniskors liv och väl är så klart det viktigaste och alla har vi föräldrar eller släktingar på äldreboenden och i riskgrupper. Men bortanför det finns det jobb, drömmar, företag, livsverken och vår tillvaro som står på spel och för många hänger på en skör tråd. Det är liv även det, säger Johan Sjökvist.

Han vill samtala med företagare om deras drivkrafter och hur de för tillfället hanterar dessa tider. Den första intervjun som publicerats är med Pia Huuva som driver Huuva Hideaway i byn Liehittäja i Övertorneå kommun.

Intervjuerna publiceras på Facebook-sidan Hur mår Norrbotten, och parallellt på en blogg.

Johan Sjökvist driver sedan 2017 egen konsultverksamhet i Johan Sjökvist AB med strategifrågor, Public Affairs, strategisk kommunikation och PR, samhällspolitik och projektutveckling. Han har under många år skrivit egna texter och deltagit i samhällsdiskussionen.