Max till final i World Changing Ideas

Luleå Max Burgers har utsetts som finalist i World Changing Ideas Awards.

Tävlingen arrangeras av affärsmagasinet Fast Company för att lyfta fram företag, projekt och koncept som är aktivt engagerade för att göra världen bättre när det gäller klimatkrisen, social orättvisa eller ekonomisk ojämlikhet.

Max har kvalificerat sig som enda svenska finalist i kategorin General Excellence och i kategorin Corporate Social Responsibility.

- Det känns fantastiskt hedrande att för andra året vara med som finalist och dessutom som enda svenska finalist i General Excellence-kategorin. Vi menar att det största vi kan göra som en liten global aktör är att inspirera andra företag att göra mer, säger Kaj Török, informations- och hållbarhetschef på Max Burgers.

En jury från olika branschsektorer väljer vinnare, finalister och hedersomnämnanden baserade på genomförbarhet och påverkan. Med ett mål att främja innovation vill Fast Company uppmärksamma idéer med stor potential och inspirera fler att börja arbeta med att lösa problem som påverkar oss alla, heter det i programförklaringen.