Niklas Nordström startar Aim Public Affairs

Luleå Niklas Nordström, före detta kommunalråd, och Emma Aludden, före detta samhällsstrateg på Luleå kommun, startar byrån Aim Public Affairs.

Aim Public Affairs ska hjälpa beslutsfattare i näringsliv och organisationer med opinionsbildning och kris- och konflikthantering. Man vill arbeta operativt med komplexa frågor och uppdrag där mål- och intressekonflikter ställs mot varandra.

- I Aim får jag möjlighet att hjälpa och ge råd till företag och organisationer utifrån mina erfarenheter och kunskaper inom både politiken och folkrörelsen, likväl mina erfarenheter som ledare och beslutsfattare i näringslivet. Att dessutom få driva Aim tillsammans med Emma Aludden som är en oerhört skicklig rådgivare med hög operativ förmåga känns spännande och inspirerande, säger Niklas Nordström, ordförande och senior konsult på Aim Public Affairs.

Den nya byråns affärside formuleras som att man "hjälper ledning och beslutsfattare i organisationer och näringsliv att opinionsbilda och förändra förutsättningarna för verksamheter att möta framtiden på bästa möjliga sätt".

- Tiden med Niklas på Luleå kommun har inspirerat mig att se potentialen i de utmaningar samhället står inför idag. Och den typ av uppdrag vi känner oss mest rustade för att hantera är de projekt som kräver en kombination av långsiktig strategi kopplat till löpande aktiviteter för att driva processen framåt eller att påverka insikter och kunskaper i en viss fråga hos en viss grupp människor, säger Emma Aludden, vd i bolaget.

Niklas Nordström jämför dagens situation i coronakrisen med hur det var under finanskrisen då han arbetade på byrån Prime.

- Det kommer att vara jättemånga företag som har behov av krishantering och av att lösa målkonflikter. Den nuvarande krisen visar hur ömsesidigt beroende näringsliv och offentlig verksamhet är av varandra. Här kan vi bidra med erfarenheter från både politik och näringsliv, säger Niklas Nordström.

Även efter att den nuvarande krisen är över kommer behovet av sådana här tjänster att öka över tid, enligt Niklas Nordström:

- Hela näringslivet orienterar sig mot hållbarhet och samhällsförändring, och det kommer att öka efter coronan.

Den nya byrån har redan inlett samarbete med två stora etablerade byråer där Niklas Nordström har kontakter: Prime och Millton Labs.

Niklas Nordström arbetar från Stockholm och Emma Aludden bor kvar i Luleå.

Emma Aludden har de senaste fem åren arbetat med samhällsutveckling och strategiskt stöd till kommunledningen i Luleå. Dessförinnan har hon i tio år drivit eget bolag och verkat som konsult på kommunikationsbyrå.